01 березня 2023

Леся Українка — одна з найвизначніших постатей в історії української літератури

Сьогодні, 25 лютого 2023 року, виповнюється 152 роки від дня народження геніальної дочки українського народу Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач) (1871 – 1913).  
Леся Українка — одна з найвизначніших постатей в історії української літератури. Поетеса, письменниця, перекладачка, яку називають дочкою Прометея за її художнє слово, сповнене волелюбності й оптимізму, за силу духу і романтичність її непересічної особистості, залишила великий літературний доробок — вражаючі поеми, прозові твори, вірші, публіцистичні статті, переклади світової класики.
Леся Українка розширила традиційні жанри української літератури, привнесла душевний драматизм і психологізм. Її лірика сповнена глибокої пристрасності, ніжної задушевності, щирої любові до рідної землі, до свого нескореного народу.
Актуальною є творчість Лесі Українки й сьогодні, коли наша країна виборює у страшній війні свою незалежність, адже у творчості поетеси червоною ниткою проходить мотив України, який оголює найболючіші проблеми рідного краю, викриває неправду, закликає до боротьби та змушує повірити у національне визволення з-під ворожого ярма. Вона вірила в щасливу долю Батьківщини, і ця віра була головним лейтмотивом її життя. Віримо й ми в нашу Перемогу над ворогом! Слава Україні!

Департамент освіти і науки Кіровоградської ОВА

Немає коментарів:

Дописати коментар

ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ 👩‍🏫👨‍🏫

🗓27 квітня Олександрійський педколедж гостинно відкрив двері 🚪 майбутнім абітурієнтам та їх батькам. ✨ В актовій залі привітали гостей і р...