22 грудня 2023

ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА ПО АЛГОРИТМУ СИСТЕМИ MARCH

21 грудня в Олександрійському педагогічному коледжі завершився курс із надання домедичної допомоги у зоні бойових дій по алгоритму системи MARCH, який провів голова ГО Сильна Олександрійщина Олексій Чиж. 
Протягом семестру працівники та здобувачі освіти коледжу відвідали 4 тренінгові заняття на теми: 
- надання домедичної допомоги у зоні бойових дій;
- ліквідація масивних кровотеч;
- відновлення прохідності верхніх дихальних шляхів та робота з травмами грудної клітки, ліквідація травматичного пневмотораксу;
- кровообіг, наслідки втрати великої кількості крові. Травми голови та ліквідація гіпотермії.
Цікаво, доступно та наочно проходило навчання. Студенти мали можливість спробувати на практиці накласти турнікет, повторили правила взаємодопомоги та самодопомоги тощо.
В наш час, коли відбуваються бойові дії і ворожі обстріли і не всі мають медичну освіту, кожен може зіткнутися з ситуацією, коли потрібно надати невідкладну допомогу до приїзду медиків.
Дякуємо Чижу Олексію за формування таких необхідних знань та навичок! Знаючи, що Олексій активно займається волонтерською діяльністю і збирається на передову до наших Захисників, здобувачі освіти з найкращими побажаннями підготували малюнки, листи зі словами підтримки, обереги, свічки для наших воїнів, здобувачі освіти 21 групи склали «коробочку тепла» з теплими речами. Наближаємо Перемогу разом!


Немає коментарів:

Дописати коментар

ДОПОМАГАЄМО БЕЗПРИТУЛЬНИМ ТВАРИНАМ

🆘«Допоможи безпритульним тваринам!» 🦮- саме з такою назвою організували акцію для допомоги  друзям нашим меншим працівники та здобувачі ос...